lauantai 13. kesäkuuta 2015

Välinerikkoja kilpailussa - Oulu Ocean Race

Valtavalla innolla kilpakauteen, laiturilta ensikertalainen gastiksi sateiseen ja tuuliseen keliin. Pakko purjehtia. Meinasi jo taas jäädä gastipulan vuoksi purjehtimatta, mutta lykästi.
Käytiin pikaisesti lähtöviivalle ajellessa läpi mitä tarkoitusta mikäkin hai-been köysistä palvelee. Taas oli kiire eikä montaa käännöstä ehditty ennen lähtöä harjoitella. Fokan skuutti karkasi lukolta lähtötiimellyksessä, vaihdettiin paikkoja ja kävin pujottelemassa sen takaisin paikoilleen. Olikohan lienee kasi unohtunut köyden päästä tai skuutti eri lukolla kun noin pääsi käymään. Tuntui paremmalta jäädä itse hoitelemaan purjeita kun ei ehtinyt käydä köysiä kunnolla läpi eikä niitä ole merkitty millään tavalla. Päätöstä htelpotti myös se, että gasti ohjasti venettä hyvin luonnollisen tuntuisesti vaikka oli ensimmäistä kertaa purjeveneen puikoissa.
Ennen viimeistä kääntömerkkiä Hai-Bee alkoi kuitenkin hetkittäin lähteä omille reiteilleen ja yritin huudella ohjeita pinnamiehelle. Loppusuoralla meno oli myötätuulessa jo aika toivotonta jostain syystä ja jiippailtiin sinne sun tänne lähestyen kuitenkin maalia kovasti purjeita säädellen.
Maaliin tultua siirryin puikkoihin ja yllätys oli melkoinen kun veneessä ei ollut minkäänlaista ohjaustuntumaa. Konetta käyntiin ja purjeita alas ja kohti kotisatamaa ihmettelemään tilannetta.
"jotain punaista" oli toimitsijoiden veneestä nähty kellumassa meressä maalin lähiseudulla - se oli ollut Hai-Been peräsin.
Taas kokemusta rikkaampana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti