torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuviikon työt

Vappuviikon tehospurtti. Antti aloitteli hiontahommat itsekseen vappua edeltävänä viikonloppuna ja sai vesirajan alle jo Underwater Primeritkin leviteltyä, joten sillä ratkesi minkä verran pohjan hiontaan panoudutaan. Ei sitä uudestaan alettais enempää jynssäämään.

Maanantaina Paula joukkoineen asettui satama-alueelle, ja tiivisrytminen veneen keväthuolto pistettiin käyntiin. Aamusta myöhään hioessa ja maalatessa pinnat olisivat valmiit vappuun eli torstaihin mennessä, ja maalejen kuivuessa ehtisi hoitaa sähkötyöt. Neljä vuorokautta oli tiukka suunnitelma.

Loppuhuhtikuun kelit oli poikkeuksellisen lämpimät ja sillä nuinkin aikasten toimeen ryhdyttiin. Joitakin harvoja muita veneellä kävi vielä pyörähtämässä, mutta enimmäkseen toiset veneet olivat vielä talviunilla.

Lämpimistä keleistä huolimatta maalejen kuivumisen suhteen aikataulutuksessa tuli kuitenkin virhearviointia. Vaikka ilma ulkona oli auringossa hyvinkin + 20 astetta, ei halli vielä ollut lämmennyt samoihin lukemiin. Punainen Hempel kuivui lähes purkin kyljessä luvatussa ajassa, mutta Valkoinen Rylard ei tahtonut kosketuskuivaksi alkaa. Se viivästytti vesirajan viimeistelyä ja valkoisen uudelleen maalausta.


Vappupäivänä 1.5.2014 Hai-Bee kuitenkin oli ylläolevassa kunnossa. Paulan partion piti jatkaa matkaa kohti Kilpisjärven pilkkikarkeloita, joten Antille jäi hoidettavaksi valkoisen alueen loppufixaus vesirajasta, kunhan maali kuivuisi.

Myös kannen ja maston lakkaus jäivät vielä tekemättä, mutta hyvällä mallilla netkin. Venehän oisi melkein vesille työnnettävissä suunnitelmien mukaisesti! Hyvä tiimi!

Mutta mitä neljässä päivässä muuta tapahtui.

Sähköpilssipumppua varten oma spetsiaali ulostuloletku.
Pilssipumppu asennettunaNappulat löysivät merkityksen

Piuhat tarvivat vielä oman boxinsa

Toimii

Toimii

Maalari - sähköasentaja

Tehtävä suoritettu. Partio poistuu.

Lisää tarvikkeita ei tarvinut juuri juosta ostamassa, joka olikin helpotus. Sähkötöitä varten asennettava materiaali oli käyttämättömänä jo olemassa ja nyt apujoukoista löytyi innostus työ hoitamaan. Kiitos hänelle.

Silva ei vielä asentunut hytin kylkeen kun ei Oulusta saanut tarvittavia lisäosia aikataulussa, lcd-näyttö tilaukseen, mutta kyllä siitäkin vielä toivottavasti peli saadaan seuraavaan vierailuun mennessä.

Remppa hoitui kuin hoitukin tiivissä aikataulussa lähes suunnitelman mukaisesti. Itse työvaiheessa jäi kuvat napsimatta eli kuvat napsittu lähtöpäivänä. 

Hai-Beelle täydet mahdollisuudet päästä vesille puoleen kuuhun mennessä, mikäli hallissa tilaa saada vene ahtaasta raosta ulos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti