maanantai 4. elokuuta 2014

Röyttä, viimeinkin.

Lähdettiin seilaamaan 30C helteessä, 4m/s etelätuulissa meteorologien lupaamia trooppisia öitä karkuun kohti pohjoista, kohteena Iin Röyttä jossa pursiseuralla on mökki. Matkaa Seelarista Röyttään kuulemma on 21 mailia. Laiturilla saatiin vielä Kuivaksen Jussilta viimeiset vinkit mitä kiviä kannattaa muistaa väistää matkan varrella ja mikä olisi kätevin reitti. Lähtöaika 14:50.

Tuuli tuli meille niin sopivasta suunnasta että nostettiin spinaakkeri heti kun mahdollista ja matkavauhti parani huomattavasti. Parilla jiipillä päästiin sudenväylän tuntumaan jossa spinaakkeri alas.

Mukavaa vauhtia kohti Sudenväylää
Aurinko se paistelee.
Merivartioaseman jälkeen alettiin uudestaan suunnittelemaan pohjoiseen kääntymistä ja spinaakkerin nostoa. Spinaakkeri ylös, kartta ja kiikarit esille ja maisemanavigoimaan. Itselle uusilla vesillä on aina aika mielenkiintoista purjehtia...
Spinaakkerilla päästiin purjehtimaan muutamalla jiipillä Välikarin edustalle, missä spinaakkeri laskettiin ja alkoi vielä tehokkaampi kiikarointi.

Perillä Röytässä loki näytti 16,42 mailia.
  Röytässä oltiin perillä 20:40. Matka aika n. 6 tuntia. 

Röyttään rantautuessa ei sitten tietenkään ollut poijuköysi missään lähimaillakaan ja laskettiin peräankkuri. Homma meni muuten ok, mutta ankkuri juuttui kunnolla pohjaan...tämä huomattiin kun käännettiin sittenkin vene kylkikiinnitykseen kun kerran tilaa oli ruhtinaallisesti.
Onneksi muutama päivä sitten tuli ostettua 60 metrin nippu spinaakkeriköyttä jonka avulla saatiin 20 minuutin tempomisen jälkeen vetäistyä ankkuria kohti vastakkaista aallonmurtajaa jolloin ankkuri irtosi jostain missä lieneekään oli ollut kiinni ja se saatiin nostettua veneeseen.
Sitten lähdettiin saunomaan ja syömään.

Grillailupaikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti