torstai 29. elokuuta 2013

Uusi yritys

Edellisellä kerralla jäi kohdesatamat saavuttamatta kovalta tuntuvan kelin vuoksi. Tänään luvassa +15C, länsituulta 6-8m/s.

Arvottiin lähtöä aika kauan, länsituulta 7m/s ja miehistössä taas mukana pikkuihminen. Päätettiin lähteä kokeilemaan veneen kulkua navakammassa tuulessa vaikka pelkällä keulapurjeella. Sammutettiin kone Storan altaassa, aallot ja tuuli mereltä päin. Jouduttiin 2 kertaa kiepauttamaan myötätuulen kautta ympäri kun luovikäännökseen ei vauhti riittänytkään ja tuuli ja aallot painoivat venettä matalaa kohti. Hiukka läheltä mentiin jääpoijua jo viimeisellä kerralla – vedettiin kone takaisin käyntiin ja ajettiin koneella+fokalla väljemmille vesille jossa nostettiin isopurje. Isopurjeen nosto onnistui mukavasti, ja päästiin oikeasti seilaamaan.

Jälkeenpäin ajateltuna ei ollut kovin hyvä idea alkaa luovimaan vastatuuleen pelkällä keulapurjeella - ainakaan siitä ei tässä tilanteessa tullut mitään. Näistä sitä kuitenkin oppii ja onpahan tuokin tilanne koeteltu.


Luovittiin aika hyvää kyytiä kohti kolmikulmaa ja tehtiin päätös yrittää uudestaan Kiviniemeen...meno ei tänään tuntunut liian urheilulliselta. Kiviniemeen seilattiin aika vauhdikkaasti 5-7 solmun vauhtia sudenväylän kautta.

Kiviniemen rantaleikit
Kiviniemessä oleskellessa tuuli yltyi 8 m/s ja alkoi puhaltaa enemmän etelän suunnalta. Nostettiin heti samantien Kiviniemen kohdalla purjeet ja lähdettiin menemään. Sudenväylällä piti vähän jo meloakin kun oli kiire konserttiin.

Sudenväylän jälkeen mentiinkin sitten melkokyytiä (6-7 solmua) koko matka kylki vedessä samalla halssilla sivuvastaisessa Storalle asti. Kiviniemi-Stora 1h 12min, Kiviniemi-Seelari 1h35min. Vauhtia riitti ja Marja nukkui tyytyväisenä. Aallokko oli isoa.

Kaikki meni hyvin, oltiin erittäin tyytyväisiä siitä että lähdettiin seilamaan navakammassa säässä!
Antti, Paula, Markus, Marja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti